Полицията в Сеул пое отговорност за жертвите на Хелоуин. Обрат в

...
Полицията в Сеул пое отговорност за жертвите на Хелоуин. Обрат в
Коментари Харесай

Полицията в Сеул за смъртта на 156 души: Ние сме отговорни

Полицията в Сеул пое отговорност за жертвите на Хелоуин. 

Обрат в позицията на управляващите в Сеул за голямата покруса, при която 156 души починаха, стъпкани по време на тържество за Хелоуин. Полицията призна, че реакцията им е била несъответстваща.

Първото самопризнание от управляващите, че не са създали задоволително, с цел да предотвратят най-голямата покруса в страната от 8 години насам, пристигна на четвъртия ден от злощастната нощ, написа БГНЕС.

В събота 100 000 души се събраха в тясна уличка на известния с питейните заведения, заведенията и нощния си живот квартал " Итауон ". Тълпата почнала да се блъска, а стотици паднали задушени.

" Реакцията на полицията е " разочароваща " на станалото в " Итауон ". Чувствам безгранична отговорност за публичната сигурност ", сподели началникът на полицията в страната.

Вътрешният министър също се извини за случая. Обажданията на незабавния телефон са почнали часове преди нещастието. Хората са подавали сигнали за скупчвания.

" Много е тъжно за мен като татко, който има наследник и щерка, мъчно е да се изрази с думи какъв брой нереална е тази обстановка и е мъчно да се одобри ", разяснява министърът на вътрешните работи на Южна Корея - Лий Санг-мин.

Представители на ръководещите обаче настояват, че е било мъчно да се плануват ограниченията за сигурността авансово, защото събралите се да честват са нямали уредник. Президентът обаче зае друга позиция.

" Вместо да се заяждаме дали събитието има уредник или не, сигурността на хората е това, което е значимо, и ние би трябвало да използван задълбочени ограничения ", безапелационен бе Юн Сук Йел.

На мястото на нещастието се връщат оживелите, измежду които и чужденци.

Сред жертвите е и корейски артист и артист - 24-годишният Лий Джихан, станал прочут от риалити шоу.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР